![]() |
Urfa Peynirli Kömbe
Urfa Peynirli Kömbe Tarifi - Urfa Peynirli Kömbe Yapılışı - Urfa Peynirli Kömbe Nasıl Yapılır - Oktay Usta Urfa Peynirli Kömbe
Malzeme Listesi: 5 Su B. Un 1 Çay K. Tuz 3 Çorba K. Sıvıyağ Su Yağlamak İçin: 125 Gr. Tereyağı 1 Çay B. Sıvıyağ İç Harcı İçin: Urfa Peyniri Üzeri İçin: 1 Yumurta Hazırlanışı: Unu karıştırma kabına koyuyoruz. Tuz, sıvıyağ ve biraz su katıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru üzerine streç film sarıp dinlendiriyoruz. Dinlenen hamuru 2 bezeye bölüp merdane ile tepsimiz büyüklüğünde açıyoruz. Erimiş tereyağı ve sıvıyağı karıştırıp hamurların üzerine sürüyoruz. Elimizle hamurun kenarlarından çekip büyütüyoruz. İç harcı için, urfa peynirini karıştırma kabına rendeliyoruz. Peyniri hamurun üzerine serpiyoruz. Rulo olarak sarıyoruz. Gül böreği şeklinde dolandırıp yağlanmış tepsiye koyuyoruz. Üzerine biraz bastırıyoruz. Diğer hamuruda rulo yapıp tepsideki hamurun etrafına sarıyoruz. Yumurtanın sarısını üzerine sürdükten sonra önceden ısıtılmış 240 derecelik fırında pişiriyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.