ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Paskalya Çöreği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178207)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:37 AM

Paskalya Çöreği
 
Paskalya Çöreği Nasıl Yapılır - Paskalya Çöreği Hakkında - Paskalya Çöreği Tarifi





Malzemeler


  • 3 su bardağı un

    42 gram yaş maya

    1 su bardağı ılık su

    Yarım su bardağı tozşeker

    125 gram margarin

    2 adet yumurta

    1 çorba kaşığı mahlep


    Üzeri için:

    1 adet yumurtanın sarısı

    File fındık


Paskalya Çöreği Yapılışı


DÜZ bir zemine unu eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Ortasına yaş mayayı koyun ve ılık su ile eritin. Tozşeker, margarin, yumurta ve mahlebi ekleyip, unu katmadan diğer malzemeyi karıştırın. Daha sonra unu katıp, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar tüm malzemeyi yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin ve 4 eşit parçaya ayırın. Her parçayı üçe bölün ve un serpilmiş tezgahın üzerinde 10 dakika dinlendirin. Hamurları avucunuzun içinde yuvarlayarak 15 cm uzunluğunda çubuklar elde edin. 3 adet çubuğu yan yana koyun ve uç kısımlarını birleştirin. Birbirinin içinden geçirip saç örgüsü şekli verin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Kabarmaları için 15-20 dakika dinlendirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve file badem serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.




alıntıdır



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.