![]() |
Cevizli Ayvalı Poğaça
Cevizli Ayvalı Poğaça Tarifi - Cevizli Ayvalı Poğaça Yapılışı - Cevizli Ayvalı Poğaça Nasıl Yapılır - Oktay Usta Cevizli Ayvalı Poğaça
Malzeme Listesi: 4 Su B. Un 150 Gr. Tereyağı 3 Çorba K. Yoğurt 1 Yumurta 1 Paket Kabartma Tozu 1 Paket Vanilya 1 Su B. Pudra Şekeri İç Harcı İçin: 3 Çorba K. Ceviz 1 Kase Ayva Reçeli Üzeri İçin: Pudra Şekeri Tarçın Hazırlanışı: Unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasına tereyağı, yoğurdu, yumurtayı, vanilya, kabartma tozunu ve pudra şekerini ilave ediyoruz. Ortasından başlayarak yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıyoruz. Yuvarlayıp elimizle çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Ortasına ayva reçeli ve toz ceviz koyuyoruz. Hamurun kenarlarından ortaya doğru kapatıp yuvarlıyoruz. Diğer hamurlar içinde aynı işlemi uyguluyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra ilk sıcağının çıkmasını bekliyoruz. Pudra şekeri ve tarçın serpip servis ediyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.