ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Peynirli Puflar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178159)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:45 AM

Peynirli Puflar
 
Peynirli Puflar Tarifi - Peynirli Puflar Yapılışı - Peynirli Puflar Nasıl Yapılır - Dr Oetker Peynirli Puflar

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:

150 ml (1,5 çay bardağı) su

25 g margarin

1 tutam tuz

85 g (1,5 çay bardağı) un

2 yemek kaşığı buğday nişastası

3 yumurta

1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

50 g (1 çay bardağı) beyaz peynir rendesi


Dolgu:


200 g (1 su bardağı) labne peyniri

4-5 dal ince doğranmış dereotu

Yarım çay kaşığı pul biber


Hazırlanışı:


Su, margarin ve tuzu tencereye alıp orta ateşte kaynatın. Un ve nişastayı karıştırıp kaynayan suya ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak hamur haline gelinceye kadar yaklaşık 1 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.


Hamurun üzerine 3 yumurtayı teker teker ilave edip mikser ile toplam 3 dakika çırpın. Hamur kabartma tozunu ekleyip 2 dakika daha çırpın. Üzerine bir çay bardağı beyaz peynir rendesini ekleyip mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Hamurdan birer tatlı kaşığı alıp ikinci bir kaşık yardımı ile sıyırarak pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı sıralayın ve pişirin.


Elektrikli fırın ayarı:

Turbo pişirme: 160°C (önceden ısıtılmış)

Alt-üst pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış)

Pişirme süresi: Yaklaşık 20-25 dakika


Fırından çıkartıp soğutun.


Labne peynirini derin bir kaba alın ve mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Üzerine ince doğranmış dereotu ve pul biberi ekleyip kaşık ile karıştırın.


Soğuyan topları enlemesine ikiye kesin. Aralarına hazırladığınız labne peynirli malzemeden sürün ve servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.