![]() |
Peynirli Puflar
Peynirli Puflar Tarifi - Peynirli Puflar Yapılışı - Peynirli Puflar Nasıl Yapılır - Dr Oetker Peynirli Puflar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: 150 ml (1,5 çay bardağı) su 25 g margarin 1 tutam tuz 85 g (1,5 çay bardağı) un 2 yemek kaşığı buğday nişastası 3 yumurta 1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu 50 g (1 çay bardağı) beyaz peynir rendesi Dolgu: 200 g (1 su bardağı) labne peyniri 4-5 dal ince doğranmış dereotu Yarım çay kaşığı pul biber Hazırlanışı: Su, margarin ve tuzu tencereye alıp orta ateşte kaynatın. Un ve nişastayı karıştırıp kaynayan suya ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak hamur haline gelinceye kadar yaklaşık 1 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamurun üzerine 3 yumurtayı teker teker ilave edip mikser ile toplam 3 dakika çırpın. Hamur kabartma tozunu ekleyip 2 dakika daha çırpın. Üzerine bir çay bardağı beyaz peynir rendesini ekleyip mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Hamurdan birer tatlı kaşığı alıp ikinci bir kaşık yardımı ile sıyırarak pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı sıralayın ve pişirin. Elektrikli fırın ayarı: Turbo pişirme: 160°C (önceden ısıtılmış) Alt-üst pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 20-25 dakika Fırından çıkartıp soğutun. Labne peynirini derin bir kaba alın ve mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Üzerine ince doğranmış dereotu ve pul biberi ekleyip kaşık ile karıştırın. Soğuyan topları enlemesine ikiye kesin. Aralarına hazırladığınız labne peynirli malzemeden sürün ve servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.