![]() |
Kabaklı Poğaça
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Kabakli Pogaca Malzemeler: 1 su bardagi ilik Süt, 1/2 su bardagi Yogurt, 1/2 su bardagi Aycicegiyagi, 1 su bardagi sivi Krem santy (1 Becher Schlagsahne) 1 Maya, 1 pak. Kabartmatozu 1 y.k. Seker, 1 y.k. Tuz 1 Yumurta beyazi (sarisi üzerine) aldigi kadar Un Ic malzemeleri: 2-3 kizartmalik Kabak, rendelenmis (benim kabak cok büyüktü 1 tane kullandim) 1 büyük Sogan, ince kiyilmis, 1 kirmizi Biber, ince kiyilmis, 1 Yumurta, 1 su bardagi beyaz Peynir, rendelenmis tuz, karabiber, kirmizi biber Yapilisi: Ilik sütle maya ezilir ve diger malzemeler ilave edilerek, yaklasik 1 kg unla (bende un yarim fincan kadar artti) yumusak bir hamur yapilir. Hamur mayalanmaya birakilir. Bu esnada, rendelenmis kabaklar, ince kiyilmis sogan, ince kiyilmis kirmizi biber, rendelenmis peynir, 1 yumurta ve baharatlarida ilave edilerek ic malzemesi hazirlanir. Mayalanan hamurdan kücük yumaklar alinip acilarak ortaya ic malzemesi koyulur ve hamurun karsilikli iki ucundan 2 cm boyunda 1 cm iceriden bicakla cizdirilir. Bu kesik 1 cm lik yerden tutularak hamur bir biri icinden gecirilerek böyle güzel bir sekil verilir. Tepsiye dizilip üuerlerine yumurta sarisi ve 1 y.k. yogurt veya süt karisimi karistirilarak sürülür. 225 deki firinda 20-25 dakika alti ve üstü kizarana kadar pisirilir. Not: Kabaklar rendeleniriken fazla su birakirlarsa sikarak suyunun fazlaligini cikarin. Afiyet olsun! |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.