ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kabaklı Poğaça (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178136)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:49 AM

Kabaklı Poğaça
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Kabakli Pogaca
Malzemeler:

1 su bardagi ilik Süt,

1/2 su bardagi Yogurt,

1/2 su bardagi Aycicegiyagi,

1 su bardagi sivi Krem santy (1 Becher Schlagsahne)

1 Maya,

1 pak. Kabartmatozu

1 y.k. Seker, 1 y.k. Tuz

1 Yumurta beyazi (sarisi üzerine)

aldigi kadar Un

Ic malzemeleri:

2-3 kizartmalik Kabak, rendelenmis (benim kabak cok büyüktü 1 tane kullandim)

1 büyük Sogan, ince kiyilmis,

1 kirmizi Biber, ince kiyilmis,

1 Yumurta,

1 su bardagi beyaz Peynir, rendelenmis

tuz, karabiber, kirmizi biber



Yapilisi:

Ilik sütle maya ezilir ve diger malzemeler ilave edilerek, yaklasik 1 kg unla (bende un yarim fincan kadar artti) yumusak bir hamur yapilir. Hamur mayalanmaya birakilir. Bu esnada, rendelenmis kabaklar, ince kiyilmis sogan, ince kiyilmis kirmizi biber, rendelenmis peynir, 1 yumurta ve baharatlarida ilave edilerek ic malzemesi hazirlanir. Mayalanan hamurdan kücük yumaklar alinip acilarak ortaya ic malzemesi koyulur ve hamurun karsilikli iki ucundan 2 cm boyunda 1 cm iceriden bicakla cizdirilir. Bu kesik 1 cm lik yerden tutularak hamur bir biri icinden gecirilerek böyle güzel bir sekil verilir. Tepsiye dizilip üuerlerine yumurta sarisi ve 1 y.k. yogurt veya süt karisimi karistirilarak sürülür. 225 deki firinda 20-25 dakika alti ve üstü kizarana kadar pisirilir.

Not: Kabaklar rendeleniriken fazla su birakirlarsa sikarak suyunun fazlaligini cikarin.



Afiyet olsun!


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.