ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Renkli Ekmek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178134)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:49 AM

Renkli Ekmek
 
ekemk yapımı - renkli ekmek nasıl yapılır

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:

hamur için:


3 su bardağı ılık su


1 çorba kaşığı toz maya veya 25 gr yaş maya


1 türk fincanı kahvesi erimiş oda ısısında tereyağı veya sıvıyağ


2 çorba kaşığı süt tozu


2 çorba kaşığı toz şeker


1 çay kaşığı tuz


un

Ayrıca:


1/2 su bardağı ince çekilmiş antep fıstığı


2 çorba kaşığı kakao


4 çorba kaşığı şeker; kakao ve antep fıstığına eklenecek.



Yapılışı:


1- su bir kaba konur; içine maya, tuz, şeker, yağ ve süt tozu eklenir aldığı kadar unla ele hafif yapışan bir hamur yapılır.


2- hamur yarım saat ılık bir yerde üzeri örtülerek mayalanır.


3- hamur 3 parçaya bölünür. Kakao ekleyeceğiniz hamur biraz kücük olsun. Küçük parça hamura; kakao, 2 çorba kaşığı su ve 2 çorba kaşığı pudra şekeri ekleyin iyice yoğurun. İkinci hamura; 2 çorba kaşığı şeker 1 çorba kaşığı su ve antep fıstığı ekleyin yoğurun. Elinize çok yapısıyorsa çok az un ekleyebilirsiniz.


4- hamuru eklediğim resimlerdeki aşamalara bakarak yapın. Yağlanmış unlanmış bir baton kalıba uzunlamasına koyun yarım saat ılık bir yerde üzerini bir bezle kapatarak mayalayın. önceden ısınmış 180 derecede pişirin.


Not: kalıp büyük baton kalıp olursa ekmek daha rahat pişer ve şekil alır. Kalıp küçükse yarım ölcü yapın…


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.