ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çanakkale Mantısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178116)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:52 AM

Çanakkale Mantısı
 
mantı nasıl yapılır - çanakkale mantısının tarifi - mantının iç malzemesiMalzemeler:


500 gram un


1 adet yumurta, tuz



İç malzemesi;


1 su bardağı nohut


2-3 diş sarımsak


2 su bardağı yoğurt


3 adet soğan


1 su bardağı pirinç


2 yemek kaşığı sıvıyağ


Yarım su bardağı sütlü bulgur


100 gram kıyma


1 çay kaşığı karabiber, tuz



Yapılışı ve Hazırlanması:


1. Yumurta, tuz ve un, suyla karıştırılarak sert bir hamur yapılır. Yarım saat dinlendirilir.


2. Soğanlar ince ince doğranır. Yağda biraz kavrulur. Kıyma katılır. Pirinç ve bulgurdan da ilave edilerek, kavurmaya devam edilir. Bir bardak kaynar su dökülür ve karıştırılır. Ateşi kısılır. Suyunu çekeceğine yakın, tuz ve karabiber katılır. Ocaktan alınır. Hamur açılıncaya kadar bekletilir.


3. Hamur üçe bölünür. Oklavayla yarım santim kalınlığında açılır. Sonra ikişer santim uzunluğunda karelere kesilir. Ortalarına hazırlanan içten konarak, poğaça şeklinde kapatılır. Yağlanmış tepsiye dizilerek fırına sürülür. İyice kızarınca fırından alınır.


4. Üzerine, akşamdan ıslatılmış ve haşlanmış nohut katılır. Tuz serpilir. Üzerine çıkıncaya kadar sıcak su veya et suyu dökülür. Tekrar fırına sürülür. Suyunu çekinceye kadar pişirilir.


5. Yeneceği zaman sarmısaklı yoğurt dökülür. İstenirse, biberli yağ da kızdırılıp dökülebilir.


Not: Bu mantıda; kıyma kullanılmadan, tavuk eti de kullanılabilir. Tavuk pişirilir. Etleri didilir. Üzerine nohut ve tavuk suyu gezdirilir.


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.