![]() |
Mısır Unlu Pırasa Böreği YAZAR; Keriman Diril
pırasa böreği nasıl yapılır - mısır unu ile pırasa böreği tarifiMalzemeler
600-700 gr pırasa ½ kg mısır unu 3 yumurta 1su bardağı süt 1su bardağı yoğurt 100 gr rendelenmiş böreklik peynir 1,5 su bardağı sıvı yağ (zeytinyağı + ayçiçek yağı) 1,5 çay kaşığı karbonat 1-2 damla limon suyu 1 tatlı kaşığı pul biber(arzuya göre) 1 tatlı kaşığı tuz. Tepsi yağlamak ve üzeri için ½ su bardağı sıvı yağ Hazırlanışı Pırasamızı ayıklayıp,yıkayalım,3-4 cm lik doğrayalım.( kalınsa 2ye bölün,taze ise yeşillerinden ekleyin)Sıcak suda haşlayalım (15dk kadar). Pırasalarınız tam haşlanmış olsun,süzgeçte soğumaya alın. Hamur için,süt ,yoğurt ,yumurta ve yağı karıştırma kabınızda karıştırın.Azar azar mısır ununu ekleyerek elinizle karıştırın,karbonatı ekleyerek 1-2 damla limon suyu ile kabartın.Peynirinizi ekleyin.Pulbiber ve pırasaları tüm malzeme ile karıştırarak katı olmayan bir karışım elde edin. ½ su bardağı sıvı yağın yarısı ile tepsinizi yağlayın,karışımı tepsinize aldıktan sonra spatula ile düzeltin. Kalan yağı pırasalı böreğin üstüne gezdirin. 175-200 derecelik fırında 50-60 dk pişirin.(önce alt sonra üst alt beraber) alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.