ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tavuklu Mantarlı Soslu Pizza (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178101)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:55 AM

Tavuklu Mantarlı Soslu Pizza
 
Tavuklu Mantarlı Soslu Pizza Tarifi - Tavuklu Mantarlı Soslu Pizza Yapılışı - Tavuklu Mantarlı Soslu Pizza Nasıl Yapılır - Oktay Usta Tavuklu Mantarlı Soslu Pizza

Malzemeler :


3 Su B. Un

Yarım Pk. Yaş Maya

Su

Zeytinyağı

Tuz


Üzeri İçin:

1 Tavuk Göğsü

7 Mantar

Sıvıyağ

Örgü Mozerella

Kaşar Peyniri

Tuz

Karabiber


Hamurun Sosu İçin:

1 Çorba K. Domates Salçası

1 Tutam Fesleğen

Zeytinyağı

Tuz

Karabiber


Üzerinin Sosu İçin:

1 Su B. Süt

1 Tatlı Kaşığı Un

3 Diş Sarımsak

50 Gr. Kaşar Peyniri

1 Tutam Maydanoz


Hazırlanışı :


Unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasını açıp yaş mayayı koyuyoruz. Biraz su döküp mayayı çözüyoruz. Biraz zeytinyağı ekleyip yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru mayalanması için dinlendiriyoruz.


Üzeri için, mantar ve tavuk göğsünü küçük bir şekilde doğrayıp sıvıyağ ile yarı kıvamda kavuruyoruz. Tuz ve karabiberini katıyoruz. Hamurun sos için, domates salçası, fesleğen, zeytinyağı, tuz, karabiber ve biraz suyu doğrayıcının içinde püre haline getiriyoruz.


Hamur mayalandıktan sonra tepsi büyüklüğünde açıyoruz. Yağlanmış tepsiye koyuyoruz. Üzerine fesleğenli sosu sürüyoruz. Tavuklu harcımızı koyup yayıyoruz. Rendelenmiş mozerella serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.


Üzerinin sosu için, sıvıyağ ve unu kavuruyoruz. Rendelenmiş sarımsak koyuyoruz. Koyu bir kıvam aldıktan sonra kaşar peyniri rendesini koyu karıştırıyoruz. Yarı kıvamda pişen pizzayı fırından çıkarıp sosunu üzerine döküyoruz.


Biraz daha pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra üzerine ince doğranmış maydanoz serpip servis ediyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.