![]() |
Tereyağlı Tepsi Ekmeği
tereyağlı ekmek tarifi - evde tepsi ekmeği - tereyağlı tepsi ekmeği tarifi
Malzemeler 20 g Pakmaya yaş maya veya 1/2 çorba kaşığı Pakmaya kuru maya (10 g) 1/2 tatlı kajığı şeker (3 g) 1 su bardağı süt (200 g) 4 su bardağı buğday unu (450 g) 1 tatlı kaşığı tuz (8 g) 100 g tereyağı 2 yumurta Tarif Pakmaya'yı ılık su içinde eritin. Diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın ve yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini örterek 20 dk kabarmaya bırakın. Unlanmış tezgahta hamuru 2 dk daha yoğurun. Hamuru 10 eşit parçaya bölün ve parçaları yuvarlayın. 25 cmx15 cm boyutlarında yağlanmış tepsiye yerleştirin. Ilık bir yerde 60 dk kabarması için bekletin. 220*C'dc önceden ısıtılmış fırında 30 dk pişirin. Afiyet olsun! |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.