![]() |
Karaköy Poğaçası
Karaköy Poğaçası Tarifi - Poğaça Tarifleri - Karaköy Poğaçası Nasıl Yapılır
Malzemeler Hamuru için: 2 yumurta(1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek) 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 1/2 su bardağı ılık su 1 paket maya 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un (5 su bardağı) İç harcı: peynir, maydanoz Üzeri için susam Hazırlanışı -Yarım su bardağı ılık suyun içine şeker ve mayayı koyup karıştırın, -Unu eleyin, ortasını havuz gibi açın içine sıvıyağ, yoğurt, tuz, yumurta ve ılık suda erittiğiniz mayayı koyup kulak memesi kıvamında hamur yoğurun.(hamur sert olmasın) - hamurdan küçük parçalar kopartın, elinizle açıp içine peynirli harç koyarak poğaça şekli verin. - Tepsiyi yağlayın veya yağlı kâğıt serin poğaçaları tepsiye sık olmayacak şekilde sıralayın, üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin. -tepsileri mayalanması için sıcak bir ortamda(güneş alan bir yer olabilir) poğaçalar iki misline ulaşana kadar en az 1-1,5 saat bekletin. Önceden ısıttığınız fırında 180 derecede pişirin. Not: yumurta ve yoğurt oda sıcaklığında olsun alıntıdır |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.