![]() |
Kurufasulyeli Mantı
Kurufasulyeli Mantı Tarifi - Kurufasulyeli Mantının Yapılışı - Kurufasulyeli Mantı Nasıl Yapılır
Malzemeler: 3 su bardağı un 1 adet yumurta yarım su bardağı su 4 su bardağı haşlanmış kurufasulye 8 su bardağı tavuk suyu 3 su bardağı yoğurt 3 diş sarımsak tuz, karabiber 3 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı pulbiber Hazırlanışı: Hamuru hazırlamak için, un, yumurta, su ve tuzu yoğurun. 10 dakika dinlendirin. Haşlanmış kurufasuyle ve karabiberi birlikte robottan geçirin. Dinlendirdiğiniz hamuru bezelere ayırın. Unlu zeminde yarım mm kalınlığında açın. Küçük kareler oluşturacak şekilde kesin. Ortalarına kurufasulyeli harçtan koyun. Dört kenarını birleştirerek kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafifçe pembeleştirin. Daha sonra kaynayan tavuk suyuna atıp haşlayın. Servis tabağına alarak üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Pulbiberi tereyağında yakıp, mantının üzerine gezdirerek servis yapın. Hamuru hazırlamak için, un, yumurta, su ve tuzu yoğurun. 10 dakika dinlendirin. Haşlanmış kurufasuyle ve karabiberi birlikte robottan geçirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.