ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bademli Gözleme (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178015)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 02:09 AM

Bademli Gözleme
 
Bademli Gözleme Tarifi - Bademli Gözleme Yapılışı - Gözleme Nasıl Yapılır - Pişirme Talimatları

Gereçler:

50 gr çekilmiş badem

25 gr pudra şekeri

1/4 çay kaşığı tarçın

2-3 yemek kaşığı limon suyu

Kızartmak için yağ

4 yemek kağışı bal

2 yemek kaşığı portakal suyu

100 gr tart hamuru.


Bademleri, şekeri ve tarçını karıştırın. Limon suyunu da ekleyip, yoğurun. Bu arada gevrek hamuru incecik açıp, kenarı 8 cm. boyutunda karelere kesin. Her karenin ortasına hazırlanan bademli içten koyun. Karelerin köşelerini su ile nemleyin ve katlayıp kenarları üst üste getirerek üçgen biçimi verin. Kenarları iyice bastırın. Kızartma yağını iyice kızdırın. (İçine atılan bir parça hamur çabucak kabarıp gevrekleşmelidir.) Tavaya birkaç gözleme birden atarak, hepsini kabarıp kızarana dek kızartın. Yağlarının süzülmesi için yumuşak kağıda dizin ve hepsi kızarana dek soğumalarına engel olun. Bal ile portakal suyunu birlikte ısıtıp, her bir gözlemeyi bu karışıma batırın. Olasılığı olduğunca sıcak servis yapmaya çalışın.


Not: Kalabalık konuklarınız olduğunda, gözlemeleri önceden kızartıp orta ısıdaki fırında tekrar ısıtıp, servis, yapmadan önce, portakallı bal şurubuna batırabilirsiniz. İç olarak badem yerine kıyılmış fındık ya da üzüm kullanabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.