ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   İrmik Hamurunda Kıymalı Börek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=177875)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 02:32 AM

İrmik Hamurunda Kıymalı Börek
 
İrmik Hamurunda Kıymalı Börek tarifi - İrmik Hamurunda Kıymalı Börek yapilisi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler:

Hamuru İçin


500 Gr irmik

1 Su bardağı ılık su

125 Gr eritilmiş margarin

1 çay kaşığı tuz

İç harcı için


350 Gr orta yağlı dana kıyması

3 Adet orta boy soğan

2 Çorba kaşığı dolmalık fıstık

1 Çay kaşığı pul biber

Tuz, karabiber

3 Çorba kaşığı sıvıyağ

Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı


Hazırlanışı:

İrmiği bir kaba alın, tuzu üzerine serpiştirin, ılık suyu ekleyip, karıştırın ve birkaç dakika bekletin. Eritip, ılıttığınız margarini ekleyin, karıştırın ve birkaç dakika yoğurun, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin ve üzerini örterek 10 dk kadar dinlendirin.

İç harcı hazırlamak için, kıymayı tencereye alın, yağı ekleyin ve kıyma suyunu bırakıpi, tekrar çekinceye kadar kavurun. Soğanları ince ince doğrayın ve kavrulan kıymaya ekleyin, biraz soteleyin. Tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyin, karıştırın ve kıymayı ocaktan alın.

İrmik hamurunu tekrar iki dakika yoğurun ve iki parçaya ayırın, merdane ile açarak defter yaprağı büyüklüğüne getirin, hamurun uzun kenarlarına kıymanın yarısını yerleştirin ve hamuru sararak rulo haline getirin, üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürün, çörek otu serpin ve 180 derece fırında 20-25 dakika pişirip, dilimleyerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.