ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   İştah Açıcıların Süslenmeleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=177741)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:29 AM

İştah Açıcıların Süslenmeleri
 
Yeşil Salataların Süslenmesi - Peynir Tabakları Hazırlamak - Limon Kabuklarıyla Süsleme - Taze Soğanla Salata Süsü - Domates İçinde Mayonez Hazırlamak
Karışık iştah açıcıları bir tabağın içine yerleştirmek istiyorsanız, her iştah açıcıya ayrı bir şekil vermeniz gerekir, örneğin aynı tabağın içinde küçük peynir parçalarını kürdanlara batırabilirsiniz.


Daha değişik peynir çeşitlerini yuvarlak francela ekmeklerinin üzerinde servis yapabilirsiniz. Mayonezi içi boşaltılmış bir domatesin içine yerleştirebilirsiniz.


Limonların îçllerini boşaltarak bu kısımları Amerikan salatası ile doldurabilirsiniz. Hazırlayacağınız tabak böylece hem iç açıcı olacak, hem de içinde çeşitli yiyecekler bulundğu için doyurucu olacaktır.



Salata tabağınızın içinde tek çeşit salata olsa bile, bunu turp veya domates dilimleri ile süslemeniz mümkündür, örneğin çukur bir kabın içine yeşil salata yerleştirdiğiniz. Bunu en basit süsleme şekli, ortasına dörde bölünmüş ve kabukları soyulmuş bir domates oturtmaktır.


Yeşil salatanın üzerine küçük parçalar halinde kesilmiş kırmızı turp serpiştirebilirsiniz. Taze soğan veya sarımsak da yeşil salatalarınızı hem süsleyecek hem de onlara lezzet verecektir.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.