![]() |
Kışlık Tarhana Nasıl Yapılır
tarhana yapımı - kışlık tarhana nasıl hazırlanır - tarhana yapmanın püf noktalarıMALZEMELER:
Yarım kg. yoğurt 3 olgun domates 3 salçalık biber 3 soğan 7-8 sivri biber Tuz Aldığı kadar un YAPILIŞI: 1- Domates, biber yıkanır, soğan soyulur ve doğranır. Buna tuz ve yoğurt konup karıştırılır. 2- Elenmiş un ile katı hamur yapılır. Emaye, cam veya çelik bir kaba alınıp üzeri örtülür. 3- Her gün yoğrulur. Sulanırsa un konur. 4- 10- 12 gün bekletilir. Sonra temiz bir örtü üzerine küçük parçalar halinde dökülür. 5- Biraz kuruyunca parçalar daha küçültülür. 6- En son olarak kevgirden geçirilip gölgede iyice kurutulur. Bez bir torbaya konup saklanır. Not: Tarhana hamuruna ayva kabukları da konursa hoş kokulu ve mayhoş olur. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.