![]() |
Bayat Pide Nasıl Değerlendirilir
pide kebabı tarifi - bayat pide değerlendirme - bayat ekmek değerlendirme - bayatlamış pideyle ne yapılır
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler 1 adet bayat pide 3-4 bardak et suyu veya tavuk suyu 1 kase sarımsaklı yoğurt 200 gr kıyma 1 adet soğan 1 adet domates 2 adet sivri biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Pul biber Tuz Yarım demet maydanoz Yapılışı Ramazan ayında israftan kaçınmak ve 1-2 gün önceki bayat pidelerimizi değerlendirmek için yapacağımız bu yemek sofralarımızda çok beğenilecektir. Bayat pideler ufak ufak doğranır ve yanmaz bir tavada 5 dakika kadar çevrilir. Derince bir kaba yayılan pidelerimiz sıcak et suyu veya tavuk suyu ile ıslatılır. Sarımsaklı yoğurt gezdirilen pidelerin üzerine soğan, sivri biber ve domateslerle kavrulmuş olan kıyma serilir. Pul biber ve ince kıyılmış maydanoz serpilerek servis edilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.