ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bayat Pide Nasıl Değerlendirilir (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=177565)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:58 AM

Bayat Pide Nasıl Değerlendirilir
 
pide kebabı tarifi - bayat pide değerlendirme - bayat ekmek değerlendirme - bayatlamış pideyle ne yapılır
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler


1 adet bayat pide

3-4 bardak et suyu veya tavuk suyu

1 kase sarımsaklı yoğurt

200 gr kıyma

1 adet soğan

1 adet domates

2 adet sivri biber

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Pul biber

Tuz

Yarım demet maydanoz

Yapılışı


Ramazan ayında israftan kaçınmak ve 1-2 gün önceki bayat pidelerimizi değerlendirmek için yapacağımız bu yemek sofralarımızda çok beğenilecektir. Bayat pideler ufak ufak doğranır ve yanmaz bir tavada 5 dakika kadar çevrilir. Derince bir kaba yayılan pidelerimiz sıcak et suyu veya tavuk suyu ile ıslatılır. Sarımsaklı yoğurt gezdirilen pidelerin üzerine soğan, sivri biber ve domateslerle kavrulmuş olan kıyma serilir. Pul biber ve ince kıyılmış maydanoz serpilerek servis edilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.