ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   İncir Kurutma Yöntemleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=177564)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:58 AM

İncir Kurutma Yöntemleri
 
incir nasıl kurutulur - incirin kurutulması - incir kurutma - daldırma yöntemi ile incir kurutma - kurutulmuş incirin kurtlanması nasıl önlenir

Yöntem - 1


Bodrum'da inciri sepetlere koyup bandırma dedikleri yöntemi yapıyorlar.


Büyük kazanda su kaynatıyorlar, bu suya biraz kekik, mersin dalı atıyorlar.


Bu hem hoş bir aroma veriyor, hem de kurtlanmayı engelliyor.


Sepete inciri doldurup kaynamakta olan kazana koyuyorlar, biraz kaynayınca alıyorlar, bezlere sererek kurutuyorlar.


Bir kısmını da fırınlıyorlar, amaç mikroorganizmaları öldürmek galiba.


Kurtlanmayı önlemek için.

Yöntem - 2


Kuru incir yaş incirin toplandıktan sonra kurumaya bırakılması, kurutulup hasat edildikten sonra serilerek 2 ila 4 gün arasında tekrar kurutulması ile elde edilir.


Daha sonra metil bromid gazı ile incir kurduna karşı fumige edilir.


Tuzlu suya batırılarak yumuşatılan incirler şekillendirilerek paketlenir.


Orta büyüklükteki 1 kg kuru incirden genellikle 750-850 gr işlenmiş incir elde edilir



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.