ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Süt Hakkında (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=177532)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:04 AM

Süt Hakkında
 
sütü kaynatmak - sütün kaynatılması - süt ne kadar kaynatılmalıdır - açık sütler - açık sütün kaynatılması - açık sütte bulunan verem mikrobu - sütte bulunan mikroplarAçık süt alıyorsanız, kaynatmaya büyük önem vermek gerekir.


Çünkü hastalıklı bir hayvandaki hastalıklar bu yolla size bulaşabilir, özellikle verem.


Veremli bir ineğin sütü, hastalığı insanlara da bulaştırır.


Mikropların ölmesi için sütü en az 5 dakika kaynatmak lazımdır.


Yani çoğunun yaptığı gibi kabarır kabarmaz indirmek mikropları öldürmez.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.