![]() |
Her şeyin püf noktası
evimizde gerekli püf noktaları - eve faydalı genel bilgiler
* Yumurta nasıl kolay soyulur; Püf noktası:Katı haşlanan yumurtaları kolayca soymak için, kaynar sudan çıkardıktan sonra hemen soğuk suya tutun ve bir süre soğuk suda bekletin. Su kabuğun gözeneklerinden girerek soymayı kolaylaştırır. Ekmeğin küflenmesini önlemek için; Püf noktası:Ekmeğiniz durup dururken dolabında küfleniyorsa, ekmek kutusunu 15 günde bir sirkeli suyla silmek yeterlidir. Meyvaları taze tutmanın yolu; Püf noktası:Meyvelerin arasına serpiştireceğiniz herhangi bir türden yapraklar onları uzun süre taze tutacaktır. Kapılarınız veya çekmeceleriniz bir müddet sonra itsenizde çeksenizde kapanmaları zorlaşır: Püf noktası: Kapınızın, çekmecenizin sürten kısmına vazelin sürün. * Baş ağrısı için: Püf noktası: Kahve çekirdeğine limon suyu sıkın yavaş yavaş yiyin.(Birkaç tane) * Buz dondururken: Püf noktası: Suyu kaynatın, soğuyunca buz kalıplarına koyup dondurun. Buzlar daha canlı kristal gibi görünür. Kaynamış suda oksijen azalır. Buda buzun mat görünmemesini sağlar. Dişlerinizi doğal temizleyin: Püf noktası: Çileği ezin diş fırçanızın üzerine koyun diş etlerinize kompres yapın. Sonra dişlerinizi fırçalayın. * Ağız kokusu için: Püf noktası: Kahve çekirdeği çiğneyin. * Arı, sivri sinek sokmalarına karşı: Püf noktası: Kesme şekeri hafif ıslatın sokulan kısmın üzerine hafifçe bastırın zehiri alır ve kaşınmayı şişmeyi önler. * Fermuarlar sıkışırsa: Püf noktası: Kurşun kalemle fermuar dişlerinin üzerini karalayın. * Gözlük camları: Püf noktası: Gliserin ile silerseniz buğulanmadığını göreceksiniz. * Ayakkabılarınız ayağınızı sıkıyorsa: Püf noktası: Bir bardak saf alkolü ayakkabınızın içine dökün. İyice derisine yedirin ve giyin. Derisi ayağınıza göre açılacaktır. * Cam sil ile deri ayakkabılarınızı silmenizi de bir öneririz... * Çicekleriniz için: Püf noktası: Haşladığınız yumurtanın suyunu saksıya dökün. Çiçekleriniz pek mutlu olacak... * Gülleriniz boyunlarını bükerse: Püf noktası: İlk önce sıcak suya sonra soğuk suya batırın. * Saksı çiçekleriniz için : Püf noktası: Sigara küllerini saksınıza koyarsanız yapraklardaki kurt böcek vs. yokedersiniz. Akü Başları oksitlenirse : Püf noktası: Cola sürmeyi bir deneyin... Oksitlenme diye bir derdiniz kalmayacak... * Fareleri kaçırmak için : Püf noktası: Nane yağını bir karton parçasının üzerine sürün farelerin geldiği yere koyun. * Mangal ızgaranızı temizlemek zordur : Püf noktası: Ilıkken cam sille temizleyin veya ılıkken nemli gazete kağıdına sarın birmüddet sonra sertleşmis artıkların yumuşadığını göreceksiniz. * Boya kokusunu gidermek için : Püf noktası: İki büyük baş soğanı soyup ikiye bölün suyun içine atın bunuda kokulu odaya koyun. * Ağzı dar şişe kavanoz temizlemek için : Püf noktası: Biraz deterjan biraz su bir kaşık pirinç ile çalkalayın... Şişeniz pırıl pırıl olur... * Balıklı tava kokusu : Püf noktası: Tavayı limonla bir güzel ovalayın ve yıkayın. Kokudan eser kalmaz... * Kesik Limonu nasıl saklarsınız : Püf noktası: Küçük bir tabağa toz şeker serpin, kesik tarafı şekerin üzerine gelecek şekilde koyun iki hafta limon kurumadan saklanır. * Soyulmuş patateslerin kararmadan saklanabilmesi için: Püf noktası: Saklanacak kabın içine su, bir tutam tuz koyun. Buzdolabında saklayın gerektiği zaman suyla yıkayıp kullanın. Kokulu oda: Püf noktası: Ampülün üzerine biraz parfümünüzden sıkınız yakıldığında mis gibi kokar odanız. * Patates haşlarken : Püf noktası: Haşlama suyunun içine bir kaşık margarin koyun patatesler vitaminlerini kaybetmemiş olur. Aynı zamanda da patatesleriniz daha çabuk pişer... * Dereotonu saklamak için: Püf noktası: Temiz bir havluya kaplayacak şekilde sarın, bu şekilde naylon torbaya koyup buzdolabına saklamaya bırakabilirsiniz. * Tazeliği gitmiş pörsümüş yeşillikleri canlandırmak için: Püf noktası: İki kaşık limon suyu karıştırılmış buzlu su dolu kabın içine koyun 1saat buz dolabında bekletin. * Domatesin kabuklarını kolay soyma; Püf noktası: Domates’in kabuklarını kolay soymak için, bıçağın sırtıyla domateslerin kabuklarını soyacağınız yönün tersine sürtün ve daha sonra soyun ya da domatesleri kaynar suda 1 dakika bekletin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.