![]() |
Yağlarla İlgili Pratik Bilgiler
yağlar hakkında - yağların püf noktaları - tereyağı nasıl yumuşatılır - yağın kızardığı nasıl anlaşılır
Tereyağını yumuşatmak için dilimleyip,mikrodalganın orta ayarında 20 saniye bekletin.Eğer mikrodalga fırın yoksa,tereyağını rendeleyip sıcak su dolu bir kabın üstüne yerleştirin.Şimdi istediğiniz gibi çırpabilir veya istediğiniz malzemeyle karıştırabilirsiniz. · Yağların çok ısınıp dumanlanmasını önlemek,sağlık için önemlidir.Kızartma yağı,üç kereden fazla kullanılmamalı,yemeklere konacak yağın ise yanmamasına dikkat edilmelidir. · Yağa fındık büyüklüğünde bir ekmek atın.Ekmeğin çevresinde kaynayan yağ kabarcıkları oluşursa,yağ kızarmış demektir.Bu deneme balık kızartırken de yapılabilir.Önce balığın kuyruğunu daldırın.Kuyruk hemen kızarıp kalıyorsa yağın kızardığı anlaşılır. · Zeytinyağını taze muhafaza etmek için,içine bir miktar toz şeker atın ve ışık görmeyen serin bir yerde saklayın. · Tereyağının saf olduğunu anlamak için,bir kaşık tereyağını ısıtın.Bun,içinde kaynar su olan fincana boşaltın.Fincanın kenarında su damlaları birikirse saftır. · Pişirilerek yenen taze sebze ve otlara bol sıvı yağ koyabilirsiniz.Bunlar yağı emerler.Fakat konserve sebzelerin yağ içinde yüzmemesine dikkat edin.Çünkü konserve sebzelerin emme gücü daha azdır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.