ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Karpuz Pekmezi Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=177427)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:21 AM

Karpuz Pekmezi Nasıl Yapılır
 
Karpuz Pekmezi - Karpuz Pekmezi Yapımı - Karpuz Pekmezinin Yapılışı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Üzüm pekmezine alternatif olarak yapılmaya başlanmıştır. Kabuğu soyulup ezilen karpuzların suyu süzülerek kaynatılır. Lezzet olarak üzüm pekmezinden farkı yoktur. Yapılışı eziyetli olduğu için son yıllarda pek yapılmamaktadır. Pekmeze dönüşmesi üzümdeki gibi pek verimli değildir. Genelde elde bulunan satılamamış karpuzların boşa gitmemesi için yapılır.

Çiftçilik yapan eşine yardım ederek geçimlerini sağlamaya çalışan Özer, daha önce sofralarından eksik olmayan üzüm pekmezine alternatif olarak karpuz pekmezi yaptığını söyledi. Pekmez yapmak için ürün olarak kendine köylerinde üretimi bol olan karpuzu seçtiğini ifade eden Özer, şöyle konuştu: Yaklaşık 8er kilogram ağırlığında 10 adet karpuz aldım. Daha sonra parçaladığım karpuzu süzgeçten geçirerek büyük bir kazanın içinde kaynattım. Posasını aldıktan sonra da tekrar kaynattım. Yaptığım pekmezin ilk olarak kendim tadına baktım. Ailem de pekmezi çok beğendi. Artık üzüm pekmezi yerine soframızda kendi yaptığım karpuz pekmezi yer alıyor.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.