![]() |
Evde Çökelek Nasıl Yapılır
çökelek yapımı - çökelek tarifi - kahvaltılık çökelek - çökelek nerelerde kullanılırMALZEMELER:
Sadece yoğurt ve su ÇÖKELEĞİN YAPILIŞI: Yoğurdunuzu sulandırıp ayran haline getirin ve ocağa koyun. Kaynamaya başladıktan sonra altını kapatın ve yarım saat veya bir saat kadar bekleyin ve süzün. Suyu iyice süzülene kadar süzekte tutun. Tuzsuz şekilde fazla beklemez,eğer daha uzun süre bekletecekseniz,suyunu iyice süzdürmeniz ve bolca tuzlamanız gerekir. Taze taze tüketecekseniz,çörekotu,zeytinyağı ve kekik ilavesiyle harika bir kahvaltılık olur. Kurabiye poğaça gibi hamur işlerinde ekşi yoğurt nahoş bir tad verir. Ekşi yoğurdu ayran olarak tüketebileceğiniz gibi çökelikte yapabilirsiniz.Hemde sandığınızdan çok daha kolay bir şekilde. Cahide Jibek alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.