![]() |
Hamur İşi Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler
Hamur işi yapmanın püf noktaları – hamur işi yaparken nelere dikkat etmeli
-Eğer evde ekmek yapıyorsanız; içine koyacağınız bir miktar haşlanmış ve ezilmiş patates ekmeğinizin daha geç bayatlamasını sağlayacaktır. - Kekinizin kabarmasını istiyorsanız; margarin ve şekerini iyi çırpın. Güzel kek yapmanın bir koşulu da margarin ve yumurtanın oda sıcaklığında olmasıdır. -Börek veya kek yaparken; Sana yağı kullanırsanız hamurunuzun daha iyi kabardığını ve lezzetli olduğunu göreceksiniz. -Erimiş margarinin içine süt katıp yufkanın her katmanına sürerseniz böreğinizin daha lezzetli olduğunu göreceksiniz. -Bayatlamış ekmeklerinizi, dilim dilim yapıp aralarına sarımsaklı Sana yağı sürüp folyoya sarın. Yüksek ısıda fırında pişirin. Lezzetine doyamayacaksınız. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.