ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Hamur İşi Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=177303)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:42 AM

Hamur İşi Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler
 
Hamur işi yapmanın püf noktaları – hamur işi yaparken nelere dikkat etmeli

-Eğer evde ekmek yapıyorsanız; içine koyacağınız bir miktar haşlanmış ve ezilmiş patates ekmeğinizin daha geç bayatlamasını sağlayacaktır.

- Kekinizin kabarmasını istiyorsanız; margarin ve şekerini iyi çırpın. Güzel kek yapmanın bir koşulu da margarin ve yumurtanın oda sıcaklığında olmasıdır.

-Börek veya kek yaparken; Sana yağı kullanırsanız hamurunuzun daha iyi kabardığını ve lezzetli olduğunu göreceksiniz.

-Erimiş margarinin içine süt katıp yufkanın her katmanına sürerseniz böreğinizin daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.

-Bayatlamış ekmeklerinizi, dilim dilim yapıp aralarına sarımsaklı Sana yağı sürüp folyoya sarın. Yüksek ısıda fırında pişirin. Lezzetine doyamayacaksınız.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.