![]() |
Yemeğe Uygun Et Seçimi
et seçmenin püf noktaları - hangi etten hangi yemek yapılır - etlerin pişirilmesi - dana eti nasıl seçilir - koyun eti nasıl seçilirYemek yapımında etin yeri ayrıdır. Kırmızı etler ülkemizde koyun ve sığır eti olarak iki gruba ayrılmaktadır. Bu türlere kuzu ve dana etleride katılabilir. Daha körpe olan hayvanlar daha çabuk bir şekilde pişer. Yani farklı etlere farkı pişirme şekilleri uygulanması gerekmektedir.
Etler cinsine göre değil etin hayvanın hangi bölümünden elde edildiğine görede değişiklik göstermektedir. Büyükbaşlardaher parça et değişik yemekler için kullanılabilmektedir. Danalarda göğüs ve böğür bölümündeki etler kızartmalık ve haşlamalık olarak kullanılırken, koyunlardaki aynı bölgedeki etler kızartma ve haşlama için uygundur. Dana Eti Nasıl Seçilir Kızartmalık dana eti ; ense, omuz ve kürek bölgesi ve bacak etleri Hafif kızartmalık dana eti ; sırt ve butlardaki etlerden Haşlamalık dana eti ; baş, ön ve arka ayaklardaki etler Kızartmalık ve haşlamalık dana eti ; göğüs ve böğür kısmı Koyun Eti Nasıl Seçilir Kızartmalık koyun eti ; omuz ve butlardaki etler Hafif kızartmalık koyun eti ; sırt bölgesindeki etler Haşlamalık koyun eti ; göğüs bölgesindeki etler Kızartmalık ve haşlamalık koyun eti ; boyun ve böğürdeki etlerden yapılmaktadır. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.