ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yemeğe Uygun Et Seçimi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=177207)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:58 AM

Yemeğe Uygun Et Seçimi
 
et seçmenin püf noktaları - hangi etten hangi yemek yapılır - etlerin pişirilmesi - dana eti nasıl seçilir - koyun eti nasıl seçilirYemek yapımında etin yeri ayrıdır. Kırmızı etler ülkemizde koyun ve sığır eti olarak iki gruba ayrılmaktadır. Bu türlere kuzu ve dana etleride katılabilir. Daha körpe olan hayvanlar daha çabuk bir şekilde pişer. Yani farklı etlere farkı pişirme şekilleri uygulanması gerekmektedir.


Etler cinsine göre değil etin hayvanın hangi bölümünden elde edildiğine görede değişiklik göstermektedir.


Büyükbaşlardaher parça et değişik yemekler için kullanılabilmektedir. Danalarda göğüs ve böğür bölümündeki etler kızartmalık ve haşlamalık olarak kullanılırken, koyunlardaki aynı bölgedeki etler kızartma ve haşlama için uygundur.


Dana Eti Nasıl Seçilir


Kızartmalık dana eti ; ense, omuz ve kürek bölgesi ve bacak etleri

Hafif kızartmalık dana eti ; sırt ve butlardaki etlerden

Haşlamalık dana eti ; baş, ön ve arka ayaklardaki etler

Kızartmalık ve haşlamalık dana eti ; göğüs ve böğür kısmı


Koyun Eti Nasıl Seçilir


Kızartmalık koyun eti ; omuz ve butlardaki etler

Hafif kızartmalık koyun eti ; sırt bölgesindeki etler

Haşlamalık koyun eti ; göğüs bölgesindeki etler

Kızartmalık ve haşlamalık koyun eti ; boyun ve böğürdeki etlerden yapılmaktadır.


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.