![]() |
Evde Tavuk Suyu Nasıl Hazırlanır
Evde Tavuk Suyunun Yapılışı - Evde Tavuk Suyu Nasıl Yapılır - Evde Tavuk Suyu Hazırlanması
Malzemeler: 500 gr tavuk kemiği ya da kanat 300 gr mirpua (1 havuç, 1 soğan, 3-4 adet kereviz sapı) 3 litre su 1 adet aromatik torba Yapılışı: Tavuk kanatları kullanacaksanız: 1- Tavukları yıkayıp tencereye alın. Üzerine soğuk suyu, mirpuayı ve aromatik torbayı ekleyerek 1,5 saat etler pişinceye kadar kaynatın. 2- Tavuk suyunu süzüp soğutun ve buzdolabına muhafaza edin. Tavuk kemikleri kullanacaksanız: 1- Tavukları yıkayıp tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su koyun ve 1 taşım kaynatın. İlk suyu süzdükten sonra üzerine soğuk suyu, mirpuayı ve aromatik torbayı ekleyerek 2,5 saat kadar kaynatın. 2- Tavuk suyunu süzüp soğutun ve buzdolabına muhafaza edin. Hazırladığınız tavuk suyu buzdolabında hava almayan bir kapta 2-3 gün saklanabilir. Buzdolabı poşetlerine doldurularak dondurucuda 2-3 ay kadar saklayabilirsiniz. Alıntı. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.