ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Patates Kızartmasının Püf Noktaları (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=177141)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 02:09 AM

Patates Kızartmasının Püf Noktaları
 
güzel patetes kızartmak - patetes nasıl kızartılır
- Kaliteli bir yağ kullanın.


- Alev yüksek ayarlı olsun ve kızartma işleminden önce yağ iyice ısınsın.


- Kızartma tenceresindeki patates/yağ hacim oranı ne kadar küçükse

patatesler o kadar iyi kızarır ancak çok küçük bir oran da yağın yanmasına

sebep olabilir. Bunu deneyerek anlamaya çalışın ve 1/3' ün altına inmeyin.

Gerekirse patateslerinin tamamını bir kerede kızartmak yerine birkaç

kızartmayı deneyin ve çıkan patateslerin yağını bırakması için servis

tabağına bir kağıt havlu yerleştirin. Böylece patatesler daha az yağ

çekecektir.


- Eğer dondurulmuş ürünlerdeki gibi dışı sert, içi yumuşak bir ürün elde

etmek istiyorsanız yine patates/yağ oranını düşük tutun. Patatesleri rengi

değişmeden bir süre kızarttıktan sonra tamamını hemen yağdan çıkartın ve

soğumasını bekleyin. Bu süre içinde yağın yavaş yavaş eski sıcaklığını

kazanmasını bekleyin ancak yanmamasına dikkat edin. Yada ısı kaynağını bir

süre kapatıp ikinci kızartma işlemine geçmeden hemen önce tekrar açıp yağı

kızdırın. Soğumuş ve ön kızartması yapılmış patatesleri hemen ikinci

kızartma işlemine başlayabileceğiniz gibi yağı emildikten sonra derin

dondurucuda saklayarak istediğiniz zaman tekrar çıkartıp kızartabilirsiniz.


-Eğer bu işlemler için yeterli vaktiniz yoksa doğranmış patatesleri damak

tadınıza uygun miktarda tuzlu bol suya atın ve 15 dakika beklettikten sonra

suyunu süzün ve bir kağıt havlu üzerinde iyice kurumasını bekleyin.

Böylece yine yağ çekmemiş ve sert kızarmış patatesler elde edebilirsiniz

ancak sonradan fazla tuz eklemeyin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.