ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Pratik ve Kolay Enginar Temizleme Usulü (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=177035)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 02:26 AM

Pratik ve Kolay Enginar Temizleme Usulü
 
dolmalık enginar nasıl temizlenir - pratik enginar nasıl temizlenir - enginar karartmadan nasıl temizlenir - kolay enginar temizleme usulü


Klasik Enginar Temizleme Usulü

Enginarlari aldiginizda hemen temizlemeyecekseniz bir vazo yada kaseye su doldurup yerlestirin ki kartlasmasinlar


Temizlemeden oncede yine bir mutfak legeni yada genis kaseye su doldurup yarim limonun suyu, 1 yemek kasigi(silme) kadarda un ilave ediniz. Temizleyecegimiz canaklari bu suyun icine kararmasini onlemek icin atacagiz.


Once en distaki yapraklardan baslayip ice dogru elle yolup kartlamis yapraklari ayikliyoruz.


Yarim canak yapmak icin Sapini 1-2 cm kadar birakip kesiyoruz.


Yaprak diplerinde kalan sert bolgeyi bicakla temizliyoruz.


Yaprak uc kisimlarini bicakla kesip, Cicek seklindeki enginari ortadan ikiye boluyoruz.


Icerisindeki sakali bicakla oyarak temizliyoruz icine disina limon suyu sIkIyoruz ve limonlu unlu hazirladigimiz suyun icine birakiyoruz.



Pratik ve Kolay Enginar Temizleme Usulü



Değişik ve pratik bir usul: Ay Kızın Babannesi Usulü


Yıkadıktan sonra, bütün olarak imonlu kaynar suya atıp enginarları 2-3 dak haşlayın. Fazla değil. Sonra çıkartıp hızla soğuk suya sokup çıkartın,böylece eliniz yanmadan yapraklarını soyabilirsiniz. Dış kısımdaki kötü yaprakları kopartın. Sapını keserek ufaltın. içindeki tüylerinde çok kolaylıkla elle tutup çekerek çıktığını göreceksiniz. Bu yöntem hem pratik olup, hem de ellerin kararmasını önlüyor ve de enginarlar kararmıyor. Gene de başka işlemleri yaparken işiniz uzun sürecekse, ayıklanan enginarları limonlu ve unlu suda bekletebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.