![]() |
Peynir Nasıl Saklanır
peynirleri nasıl saklamalıyız - peynirler nasıl saklanmalı - peynir çeşitleri nasıl saklanmalı - peynirleri saklama hakkında
Peynirin buzdolabında saklanmasında genel olarak dikkat edilmesi gereken ilk kural, peynirin satın alındıktan sonra en kısa zamanda buzdolabına yerleştirilmesi gerekliliğidir. Peynir, sık sık açılma nedeni ile buzdolabının kapak kısmına ve rafların kapağa yakın kısımlarına yerleştirilmemelidir. Peynir, tüketilirken porsiyonlara ayrılmalı ve o şekilde servis edilmelidir. Buzdolabına geri konulacak ürün ise temiz bir kapta muhafaza edilmelidir. Peynirin, koku çekmemesi ve ortamda bulunan mikrobiyolojik yükten etkilenmemesi için konuldukları kapların kesinlikle kapalı olması gerekir. Farklı türde peynirler aynı kap içinde saklanmamalıdır. Peynirlerin, etiket üzerinde bildirilen son kullanım tarihleri takip edilmeli ve süre aşılmamalıdır. Beyaz Peynir Genellikle salamura (tuzlu su) içinde satışa sunulan beyaz peynirler buzdolabında su içinde kapalı olarak bekletilebilir veya hava almayacak bir kap içinde ya da streçe sarılarak buzdolabında saklanmalıdır. Beyaz peynir eğer üzerinde kültür ile olgunlaştırılmış ve pastörize sütten yapılmıştır ibaresi varsa gözenek olması istenmez. Kaşar Peynir Hava ile teması istenmeyen bir üründür. Paket açıldıktan sonra kalan kısım mutlaka streçle sarılmalı veya hava geçirmez kaba yerleştirilmelidir. Bazı tip kaşarlar özel olarak küflü şekilde satılmaktadır. Ancak etiketinde belirtilmediği sürece küflü kaşar tüketmek uygun değildir. Krem Peynir Paket açılıp porsiyon olarak servis edilmeli ve kapağı devamlı kapalı olarak buzdolabında saklanmalıdır. Örgü Peyniri Açıldıktan sonra streçle sarılmalı veya hava almaz bir kap içine konulmalıdır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.