![]() |
Mısırlı Tavuk
Malzemeler:
- 1 su bardağı dolusu küp küp kesilmiş tavuk - 1 su bardağı donmuş mısır - 1 adet yeşil dolmalık biber - 1 adet kırmızı dolmalık biber - 2 yumurta - 2/3 su bardağı az yağlı süt - 3/4 su bardağı un - 1/4 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri - Tuz, karabiber - 1 kaşık sıvı yağ Yapılışı: - Turta kabının dibini yağlı kağıt ile kaplayın ya da spray yağ ile yağlayın. - Tavuk küplerini 1 kaşık sıvı yağ sürülmüş teflon tavada kızartın. - Biberleri küçük küçük doğrayın. - Tavuk, mısır ve biberleri karıştırıp turta kabının dibine dökün. - Yumurta ve sütü çırpıp un, tuz ve karabiber ile karıştırın. Tavukların üzerine dökün. - 200 derece ısıtılmış fırında üzeri açık olarak 30 dakika pişirin. Üst kısımları hafif kızarınca rendelenmiş çedar peyniri dökün. 2-3 dakika daha fırında tutup fırından alın. - Yanında taze domates sosu ile yada 1 kaşık taze kremayı 1 kaşık yoğurt ile karıştırıp servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.