ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   patlıcan kıstırma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=176981)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:03 AM

patlıcan kıstırma
 
Malzemeler:
1 kilo patlıcan
3 adet domates
1 avuç içi kadar, yaklaşık 150 gr kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
1.5 su barsağı su
2 kaşık zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
tuz,karabiber

Yapılışı:
Kıymalı iç'in hazırlanması:
1 soğanı rendeleyin, kıyma, karabiber ve tuzla iyice karıştırın.
Patlıcanları karnıyarık yapar gibi çizgili olarak soyun. Karnıyarıkta yapılanın aksine boyuna büyük bir çizik atmak yerine enine 3-4 derin çizik atın. Bu derin çizikleriin içine bir çaykaşığı yardımı ile(yaklaşık 1 çay kaşığı kadar) kıymalı içten koyun.Bütün patlıcanların çiziklerini bu şekilde kıyma ile doldurduktan sonra geniş tabanlı bir tencereye sıkışık olarak dizin. Üstüne 1 adet ince kıyılmış kuru soğanı yayın ve 3 adet domatesin kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayıp dizin. Su, yağ ve salçayı bir kapta karıştırıp sos olarak üstüne dökün. 25 dakika orta ateşte pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.