![]() |
patlıcan kıstırma
Malzemeler:
1 kilo patlıcan 3 adet domates 1 avuç içi kadar, yaklaşık 150 gr kıyma 2 adet orta boy kuru soğan 1.5 su barsağı su 2 kaşık zeytinyağı 1 tatlı kaşığı salça tuz,karabiber Yapılışı: Kıymalı iç'in hazırlanması: 1 soğanı rendeleyin, kıyma, karabiber ve tuzla iyice karıştırın. Patlıcanları karnıyarık yapar gibi çizgili olarak soyun. Karnıyarıkta yapılanın aksine boyuna büyük bir çizik atmak yerine enine 3-4 derin çizik atın. Bu derin çizikleriin içine bir çaykaşığı yardımı ile(yaklaşık 1 çay kaşığı kadar) kıymalı içten koyun.Bütün patlıcanların çiziklerini bu şekilde kıyma ile doldurduktan sonra geniş tabanlı bir tencereye sıkışık olarak dizin. Üstüne 1 adet ince kıyılmış kuru soğanı yayın ve 3 adet domatesin kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayıp dizin. Su, yağ ve salçayı bir kapta karıştırıp sos olarak üstüne dökün. 25 dakika orta ateşte pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.