ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Baharatlı Keçi Peynirli Piliç Sarması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=176935)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:11 AM

Baharatlı Keçi Peynirli Piliç Sarması
 
Baharatlı Keçi Peynirli Piliç Sarması Tarifi - Baharatlı Keçi Peynirli Piliç Sarması Nasıl Yapılır - Baharatlı Keçi Peynirli Piliç Sarması Malzemeleri



4 adet piliç göğsü

125 gr. keçi peyniri

1/2 adet limonun suyu

1/2 demet maydanoz

3 adet arpacık soğanı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

2 diş sarımsak

1 adet domates

Taze fesleğen

Taze kekik

Tuz


Piliç göğüslerin üzerine yağlı kağıt koyarak her birini elinizle kesme tahtası arasında sabit olarak tutun ve yatay olarak göğsün dörtte üçünü kesin. Piliç etini kitap gibi açtığınızda parça iki kat büyümüş olacaktır. Fesleğen, maydanoz ve kekiği ince doğrayın. Keçi peynirini kaseye koyup, çatalla ezin. Peynire baharatları ve limon suyunu ekleyin.

Gögüslerin yağlı kağıdı kaldırarak ortasından başlayarak, spatula ile peynirli karışımdan düzgün bir şekilde yayın ve rulo yapın. Göğüs uçlarını içeri kıvırarak malzemenin dökülmesini engelleyin. Hazırladığınız ruloları alüminyum folyoya sarın ve sıkıca paketleyin.

Tencerenin yarısına kadar su doldurup kaynatın. Kevgir ile ruloları suya koyun ve 15 dakika kadar pişirip ateşten alın. Soğumamaları için suda bırakın. Tavaya küp doğranmış arpacık soğanları ve sarımsakları zeytinyağı ile koyun. Domatesi rendeleyin. Tuz ve karabiber serpin. Piliçleri 1'er cm'lik dilimler halinde kesip domates sosu ile servis yapın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.