ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   BAL TATLIM (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=176880)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:20 AM

BAL TATLIM
 
Bal Tatlım

İçindekiler

1/2 atom marul

1 salata

2 orta boy sert domates

1 kırmızı biber

1 yeşil biber

2 adet sarımsak

1 adet soğan

1 küçük turp

1/2 çay bardağı dolusu haşlanmış mısır

1/2 çay bardağı haşlanmış barbunya

2 limon

2 kaşık zeytin yağı

1 kesme şeker

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

Sebzeler iyice yıkanır. Marul ince ince doğranır. Salatalar kabukları soyulmadan dairesel olarak kesilir. Domates çoban usulü kesilir. Biberlerin çekirdekleri çıkarıldıktan sonra önce boyuna dörde sonra enine üçe bölünür. Soğanlar halkaları çıkarılarak eklenir. Büyük bir salata kabına konan sebzelerin üzerine haşlanmış mısırlar ve barbunyalar ilave edilir. Limon, yağ, şeker ve tuz bir bardakta çalkalanarak karıştırılır. Salata kabına ilave edilerek karıştırılır. Karışımın üzerine ince kıyılmış turplar ve sarımsak serpiştirilir.Bir dilim çavdar ekmeği ve bir bardak ayran ile servis edilir.

Afiyet olsun!

İçindekiler

1 adet deveci armudu

1 adet muz

2 çorba kaşığı keçiboynuzu pekmezi

2 çorba kaşığı bal

1/4 paket vanilya

2 kaşık süt

4 adet badem içi

6 adet fındık

4 kuru kayısı

2 adet kuru incir

Hazırlanışı

Armut bir cam kabın içine rendelenir. Parçalara ayrılmış muz da kaba ilave edilerek bir çatal ile karışım ezilir. Pekmez ve bal da ilave edilerek karışım tekrar karıştırılır. Ilıtılmış süte karıştırılmış vanilya da karışıma dökülür. İyice karıştırılan karışımın üzerine ince kıyılmış kuru kayısı ve kuru incir serpiştirilir. Ayrıca dövülmüş fındık ve badem de dökülür. Bir bardak üzüm suyu ile servis edilir.

Afiyet olsun!



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.