![]() |
Fırında Bezelye
malzemeler
2 adet soğan yarım su bardağı sıvıyağ 2 adet patates 1 adet havuç 400 gr bezelye 250 gr kıyma 1 çay kaşığı tuz bir tutam karabiber Hazırlanışı: 1 adet soğanı doğruyoruz (rendelenebilirde).Ufak ufak doğranmış patates ve havucu da katıyoruz. Yarım su bardağı suyuda koyup hepsini birlikte kavuruyoruz. Bu malzemeleri kavurduktan sonra bezelyeyi koyuyoruz ve üzerlerini geçecek kadar su koyup 10-15 dakika öyle pişiriyoruz. Ayrı bir yerde 1 soğanı rendeliyoruz, 250 gr kıymayı koyuyoruz. Tuz ve karabiberide ekleyip kıymayı bu şekilde yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz kıymadan ufak ufak toplar yapıyoruz. Bu minik köfteleri ve bezelyeli karışımı yaklaşık 27 cm çapındaki tepsiye döküyoruz. Ve fırına atıp bir süre fırında pişiriyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.