![]() |
Diyet Bamya Corbasi
Malzemeler
150 gr kuru bamya 1büyük boy sogan 4 yemek kasigi margarin yada tereyagi 3 orta boy domates 5su bardagi su 2 tatli kasigi tuz 3 yemek kasigi limon suyu 1/² tatli kasigi kara biber Tarifi Bamya yikanip ayiklanip bekletilir. Sogan soyulup yarim daire seklinde juilyen dogranir (ince ince)yagla birlikte tencereye koyup agzi kapali sekilde kisik atesde ara sira karistirarak 4-5 dakika soganlar öldürülür. Domatesler soyulup tavla zari büyüklügünde dogranip sogana ilave edilir.Su ve tuzu da eklenip kaynamaya birakilir .Bamya ve limon suyu kaynayan karisima katilip,bamyalar yumusayincaya dek yaklasik 20 dakika pisirilir. Afiyet olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.