![]() |
Marul dolması
Marul dolması tarifi - Marul dolması hazırlanış - Marul dolması malzemeleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: 2 kişilik 10-12 adet iri marul yaprağı 2 su bardağı tavuk suyu veya su 1 tatlı kaşığı sıvıyağ 2’şer adet havuç ve kabak 1 adet salatalık 3 adet taze soğan 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı soya soyu 1 çay bardağı haşlanmış bezelye tuz, karabiber Hazırlanışı: Bir tencereye marul yapraklarını alıp, üzerine tavuk suyu veya su koyun. Tencerenin ağzını alüminyum folyo ile kapatın. Tencerenin de kapağını kapatarak bir taşım kaynatın. Altını çok kısıp 5 dakika daha pişirin. Daha sonra suyunu süzüp marulların kalın kök kısımlarını “V” biçiminde alın. Sıvıyağı bir tencereye koyup, üzerine temizlenmiş ve minik küp doğranmış havuç, kabak, salatalık ve taze soğanı ekleyin ve soteleyin. 2 dakika sonra ince kıyılmış sarımsağı da ekleyip kavurun. Soya sosu, haşlanmış bezelye ve baharatları ekleyip karıştırın. Bu harcı marul yapraklarının içine koyun. Dolma sarar gibi sarıp, tencereye dizin. Üzerine 1 su bardağı su ekleyin. 10 dakika kısık ateşte pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis yapın. Bir tencereye marul yapraklarını alıp, üzerine tavuk suyu veya su koyun. Tencerenin ağzını alüminyum folyo ile kapatın. Afiyet olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.