![]() |
Tahıllı Diyet Ekmek
Tahıllı Diyet Ekmek Nasıl Yapılır - Tahıllı Diyet Ekmek Tarifi - Diyet Ekmek Tarifleri - Diyet Ekmek Malzemeleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: *1 su bardağı beyaz un (tercihen ekmeklik un) *1 su bardağı kepek unu *1 su bardağı çavdar unu *1 su bardağı + 1/2 çay bardağı içme suyu (oda ısısında) *1 çay kaşığı instant kuru maya *1,5 tatlı kaşığı tuz *1 çay bardağı mısırunu veya kepek veya beyaz un (üzerine serpmek için) *Temiz ve büyükçe bir mutfak bezi veya havlusu. *Fırına girebilen kapaklı bir pişirme kabı. Hazırlanışı: *Çukurca bir kabın içerisine unları, tuzu, mayayı ekleyip karıştırın. *Suyu ilave ederek tahta kaşıkla iyice karıştırın.(cıvık bir hamur oluyor) *Kabınızın üzerini streç film ile sarın ve 12-18 saat arası mutfak ısısında dinlenmeye bırakın. (ben buzdolabının üzerine bıraktım ve 12 saat sonraya telefonun alarmını kurdum) *12 saat sonra hamurunuz kabarmış üzerinde onlarca gözenekler varsa tamamdır. Yoksa, 1-2 saat daha bekleyin kabarma ve gözenek ipuçlarını gözlemleyin.(Benimki 12 saat sonunda hazırdı) *Hamuru alacağınız masa veya tezgahın üzerine, temiz bir mutfak havlusu serdikten sonra havlunun yarısına bolca un serpin *Elinizide bolca unlayarak hamuru alın, havlunun unlu kısmının üzerine koyun *Hamurunuzu 2 kez katlayın. Üzerine bolca un serptikten sonra, havlunun diğer yarısını kapatın ve 2 saat bekletin *1.5 saatin sonunda fırını 240 C-465F ayarlayın ve içerisine pişirme kabını kapağıyla birlikte yerleştirin, yarım saat durucak. *2 saat dolduktan sonra, fırındaki sıcak kabı elimizi yakmayacak kalın bir havluyla tutarak çıkartalım *Havluda sarılı duran hamuru sıcak kabın kenarından kaydırarak yerleştirelim.Kabı sallayarak hamuru oturtun. *Kapağını kapatıp 30 dk. pişirdikten sonra kapağını çıkartıp 15 dk. üzerini kızartın ve fırından alıp soğumaya bırakın. |