ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tahıllı Diyet Ekmek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=176768)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:39 AM

Tahıllı Diyet Ekmek
 
Tahıllı Diyet Ekmek Nasıl Yapılır - Tahıllı Diyet Ekmek Tarifi - Diyet Ekmek Tarifleri - Diyet Ekmek Malzemeleri


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:
*1 su bardağı beyaz un (tercihen ekmeklik un)
*1 su bardağı kepek unu
*1 su bardağı çavdar unu
*1 su bardağı + 1/2 çay bardağı içme suyu (oda ısısında)
*1 çay kaşığı instant kuru maya
*1,5 tatlı kaşığı tuz
*1 çay bardağı mısırunu veya kepek veya beyaz un (üzerine serpmek için)
*Temiz ve büyükçe bir mutfak bezi veya havlusu.
*Fırına girebilen kapaklı bir pişirme kabı.
Hazırlanışı:
*Çukurca bir kabın içerisine unları, tuzu, mayayı ekleyip karıştırın.
*Suyu ilave ederek tahta kaşıkla iyice karıştırın.(cıvık bir hamur oluyor)
*Kabınızın üzerini streç film ile sarın ve 12-18 saat arası mutfak ısısında dinlenmeye bırakın. (ben buzdolabının üzerine bıraktım ve 12 saat sonraya telefonun alarmını kurdum)
*12 saat sonra hamurunuz kabarmış üzerinde onlarca gözenekler varsa tamamdır. Yoksa, 1-2 saat daha bekleyin kabarma ve gözenek ipuçlarını gözlemleyin.(Benimki 12 saat sonunda hazırdı)
*Hamuru alacağınız masa veya tezgahın üzerine, temiz bir mutfak havlusu serdikten sonra havlunun yarısına bolca un serpin
*Elinizide bolca unlayarak hamuru alın, havlunun unlu kısmının üzerine koyun
*Hamurunuzu 2 kez katlayın. Üzerine bolca un serptikten sonra, havlunun diğer yarısını kapatın ve 2 saat bekletin
*1.5 saatin sonunda fırını 240 C-465F ayarlayın ve içerisine pişirme kabını kapağıyla birlikte yerleştirin, yarım saat durucak.
*2 saat dolduktan sonra, fırındaki sıcak kabı elimizi yakmayacak kalın bir havluyla tutarak çıkartalım
*Havluda sarılı duran hamuru sıcak kabın kenarından kaydırarak yerleştirelim.Kabı sallayarak hamuru oturtun.
*Kapağını kapatıp 30 dk. pişirdikten sonra kapağını çıkartıp 15 dk. üzerini kızartın ve fırından alıp soğumaya bırakın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.