![]() |
Deniz Ürünlü Pilav
Deniz Ürünlü Pilav Tarifi - Deniz Ürünlü Pilav Nasıl Yapılır - Deniz Ürünlü Pilav Malzemeleri
DENİZ ÜRÜNLÜ PİLAV(diyet) 2 su bardağı pirinç 300 gr ayıklanmış balık 300 gr dondurulmuş kalamar 1 çay bardağı sıvıyağ 1 soğan 1 diş sarımsak 1 çay bardağı domates püresi 2.5 su bardağı sıcak su 3-4 dal maydanoz 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz Karabiber Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Süzüp bol suda durulayın. Kalık ve kalamarları doğrayın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Soğan ve sarımsağı kıyıp sıvıyağda pembeleştirin. Pirinç, balık ve kalamarları ilave edip hafifçe kavurun. Domates püresini ekleyip kanştırın. Sıcak su, tuz ve karabiber ekleyip kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Tencerenin üzerine kağıt havlu örtüp kapağını kapatın ve 5 dakika dinlendirin. Maydanozu kıyıp tereyağı ile birlikte pilava ilave edin. Harmanlayıp sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.