![]() |
Zencefilli Zümrüt Çorbası
Zencefilli Zümrüt Çorbası Tarifi - Zencefilli Zümrüt Çorbası Nasıl Yapılır - Zencefilli Zümrüt Çorbası Malzemeleri
Zencefilli Zümrüt Çorbası (diyet) Malzemeler: 100 gram tavuk eti 100 gram dolmalık yeşilbiber 100 gram havuç 50 gram taze fasulye 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak Ceviz boyunda ince rendelenmiş taze zencefil 1,5 litre tavuk suyu 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı sıvı yağ Yeterli miktarda tuz Hazırlanışı: Bütün sebzeleri kibrit çöpü biçiminde doğrayın. Sıvı yağı tencereye ilave edin. Soğan, sarımsak ve küp şeklinde doğranmış tavukları koyun. Sebzeleri ekleyin. 15 dakika daha kavurun. Un, ince rendelenmiş zencefil ve tuz ilave edin. 2 dakika daha kavurun. Tavuk suyu ilave edip 5 dakika kaynatın. Ocağın altını söndürüp sıcak olarak servise sunun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.