![]() |
Sebzeli Pirinç Tava
Sebzeli Pirinç Tava Tarifi - Sebzeli Pirinç Tava Yapılışı - Sebzeli Pirinç Tava Nasıl Yapılır - Sebzeli Pirinç Tava Malzemeleri
1/2 adet küçük soğan 20 gr. margarin 50 gr. esmer pirinç 1 adet biber 75 gr. pırasa 100 gr. kabak 1 adet havuç Maydanoz 20 gr. light yoğurt 20 gr. rendelenmiş parmesan Tuz Karabiber Soğanı soyun ve ince doğrayın. 10 gr. margarini tencerede eritin ve soğanı kavurun. Pirinci ekleyin. Bir tutam tuz ve 125 mi. su ilave edin. Su kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve hafif ateşte ortalama 15 dakika pişirin. Biberi yıkayıp ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkarın ve küçük küp doğrayın. Pırasayı uzunlamasına ikiye bölüp ince halkalar halinde doğrayın. Kabağı yıkayın, havucu temizleyin ve ikisini de küçük doğrayın. Kalan margarini yapışmaz yüzeyli bir tavada eritin. Sebzeleri kavurduktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve hafif ateşte 10 dakika pişirin. Tuz ve karabiber serpip kıyılmış maydanoz ekleyin. Yoğurt ve parmesan peynirini karıştırın ve sebzelere katın. Pirinci servis tabağına alın. Sebzelerle süsleyip servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.