![]() |
MENDEK ÇORBASI
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpgMalzemeler :
l bağ mendek-l fincan pirinç-l adet soğan l bardak et suyu-l su bardağı kuru fasulye- 2 yemek kaşığı te-(Terbiyeden-Yoksunum)-reyağı - 2 fincan mısır unu -biber,,su ,suu. Hazırlanışı : Bir tencere suya et suyu katılarak kaynatılır. Ayıklanmış, yıkanmış, doğranmış mendek, kaynayan suyun içi-(Terbiyeden-Yoksunum)-ne ilave edilir. Sonra içine haşlanmış fasulyeler konur. Biraz pişince çorba karıştırılarak, mısır unu elle yavaş yavaş ilave edi-(Terbiyeden-Yoksunum)-lir. Unun topaklanmamsına dikkat edilir. Pirinci ilave edilir. Pirinçler uzayıncaya kadar pişirilir. Diğer yanda yağ ile beraber soğan ve biber pembeleşinceye kadar kavrulur, Kaynayan çorba-(Terbiyeden-Yoksunum)-nın içine ilave edilir. Tuzu eklenir. Mendekler pişince ateşten alı-(Terbiyeden-Yoksunum)-nır. Sıcak olarak servis yapılır.. GERİ |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.