ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   MERCIMEK CORBASI (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=176270)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:27 PM

MERCIMEK CORBASI
 
MALZEMESI

* 1 1/5 Su bardagi pismeye hazir yesil mercimek
* 4 çorba k. Kati yag
* 2 orta boy sogan(ince dogranmis)
* 1 orta boy havuç(kazinip iri halkalar halinde dogranmis)
* 6 su bardagi et yada tavuk suyu(sicak)
* 1 çay k. tuz
* 1 çay k. karabiber
* 1 çay k. kirmizi biber
* 3 dilim ekmekten hazirlanmis kruton



YAPILISI

Kati yagin yarisini kalin tabanli bir tencerede eritip, soani ilave edin. Orta ateste soani ve havucu bir kaç dakika, soan pembelesinceye kadar sote edin . Sogan pembelesince mercimegi katip, 1 dakika soanla birlikte sote edin. Et suyunu ilave edip, harli ateste bir tasim kaynatin. Bu arada corbanin üzerinde olusan kefi( köpüklü olusan tabaka) alin ve atin. Agir ateste yaklasik 30.45 dakika mercimekler iyice yumusayincaya kadar pisirin.

Çorbayi ince tel süzgeçten temiz bir tencereye süzün. Tekrar bir tasim kaynatin. Tuzunu ve biberini ilave edin. Kalan kati yagi küçük bir kapta agir ateste eritin. Yag kizinca kirmizi biberi ekleyip, karistirin.

Mercimek corbasini sicak olarak önceden isitilmis kaselere bosaltip, üzerine kirmizi biberili yagi gezdirin. Yaninda krutonla birlikte servis yapin


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.