ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Tam Yan Kung Çorbası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=176182)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:42 PM

Tam Yan Kung Çorbası
 
MALZEMELER


2 su bardağı Hindistan cevizi suyu

2 su bardağı tavuk suyu

2 su bardağı su

1 adet orta boy kuru soğan (çok ince yemeklik doğranacak)

1 sap pırasanın sadece beyaz kısmı (çok ince yemeklik doğranacak)

5-6 adet mantar (çok incecik doğranacak)

1 adet haşlanmış tavuk göğsü ( tavla zarı dediğimiz şeklinde küp küp doğranacak)



HAZIRLANIŞI


Orta boy bir çorba tenceresine Hindistan cevizi suyunu, tavuk suyuyla beraber koyarak, kaynamaya bırakalım. Kaynayınca içine haşlanmış ve küp doğranmış tavuk eti, ince ince kıyılmış pırasa, soğan ve mantarı ekleyerek pişmeye bırakalım. Yaklaşık 15-20 dakika sonra bir kasede karıştırılmış çorba sosunu ilave ederek 5 dakika daha kaynatalım. Sıcak olarak servise sunalım.





alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.