![]() |
ISPANAK ÇORBASI
malzemeler
" 450 g kadar ıspanak " 1 kuru soğan " 1 yemek kaşığı tereyağı " 1 yemek kaşığı krema " 1 yemek kaşığı un " 2,5 su bardağı süt " Tuz yapılışı 1) Kuru soğanı soyup, minik doğrayıp, bir tencerede tereyağı ile kavurun. Unu ilave edin ve 3-4 dak daha kavurun. 2) (Taze ıspanak ise: ayıklanıp, yıkanmış; benimki gibi donuk ve zaten doğranmış kullandıysanız: doğrudan); ıspanakları tencereye ekleyin; birkaç dak daha kavurun. 3) Hepsini blendır kabına alın; üstüne sütün yarısını ilave edip, blendırda püre haline getirin ve tekrar önceki tencereye boşaltın. Kalan sütü ilave edin, kremayı ve tuzu katın; 1-2 taşım daha kaynatıp, ateşten alın. 4) Sıcak servis yapın. __________________ |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.