![]() |
Sütlü Kestane Çorbası
Sütlü Kestane Çorbası Tarifi - Sütlü Kestane Çorbası Nasıl Yapılır - Sütlü Kestane Çorbası Malzemeleri
Malzeme Listesi * Yarım Kilogram Kestane * 1 Adet Pırasa * 2 Yemek Kaşığı Un * 250 Gram Mantar * 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı * 4 Su Bardağı Su * 1,5 Su Bardağı Süt Üzeri İçin * 2 Yemek Kaşığı Badem (Dövülmüş) Sütlü Kestane Çorbası Nasıl Yapılır? 1. Pırasayı yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince doğrayarak tencereye alın ve üzerine zeytinyağı dökerek hafif yumuşayıncaya dek pişirin. 2. Kestaneleri daha kolay soyabilmek için dilerseniz yıkayıp çizerek tencereye alın ve bir bardak suyla hafifçe haşlayın. Eğer kabuğu kolay soyulabilecek cinsteyse yarım kilodan biraz daha fazla kestaneyi ayıklayıp soyarak hazır edin. Kabukları ile birlikte yarım kilo olan kestane kabukları soyulduktan sonra azalacaktır. 3. Pırasaya unu ekleyerek hafif kavurun daha sonra kestaneleri de ekleyip biraz daha pişirin. 4. Son olarak 4 bardak suyu (ya da 2 bardak tavuk suyu + 2 bardak su) ilave ederek içindeki malzemeler iyice yumuşayıncaya dek pişirin. Malzemeler iyice yumuşayınca el blenderı ile iyice öğütün. 5. Son olarak sütü ilave edip kaynatın ve tuzunu ilave ederek sıcak olarak servis yapın. 6. Servis yaparken kaselerin üzerine dövülmüş badem (ya da fındık) ve haşlanmış kestane parçaları serpiştirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.