![]() |
Yoğurtlu Kabak Çorbası
Yoğurtlu Kabak Çorbası Tarifi - Yoğurtlu Kabak Çorbası Yapılışı - Çorba Tarifleri - Çorbalar
Malzemeler: 2 adet kabak 2 su bardağı yoğurt 2 çorba kaşığı un 2 diş sarımsak 5-6 dal dereotu 5 çorba kaşığı sıvı yağ 1 çay bardağı arpa şehriye 8 su bardağı su ya da et suyu Karabiber Tuz Yapımı: Kaynamakta olan 2 su bardalk suya küp şeklinde doğranmış kabak ve şehriye atılır. 10 dakika pişirilir. Bu arada yoğurt, dövülmüş sarımsak, un, sıvı yağ, karabiber ve tuz iyice çırpılır. Pişen kabaklı karışıma kalan 6 bardak su eklenir, kaynamadan yoğurtlu karışım eklenir. Kariştırarak bir taşım kaynatılır. Ateşten almadan hemen önce ince kıyılmış dereotu ilave edilir. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.