![]() |
Elçi Çorbası
Malzemeler
1 kabak 1 havuç 1 soğan 1 domates 1 çarliston biber 1 patates 1 kaç diş sarımsak 3 su bardağı su 1 su bardağından biraz az un (veya siz daha kıvamlı bir çorba isterseniz daha fazla) 2 yemek kaşığı tereyağı Hazırlanışı Bütün sebzeleri, soğanı ve sarımsağı jülyen şeklinde doğrayın. Tencereye 3 su bardağı su koyup pişene kadar haşlayın. Bir tencerede unu pembeleşinceye kadar tereyağında kavurun. 1 litre suyu yavaş yavaş una ekleyerek karıştırın (eğer topaklanma olursa robotta vs. çekin.) Bu karışımı haşlanmış sebzelere katın ve karıştırın. Eğer kıvamı sizin için çok katıysa biraz daha su katabilirsiniz. İsterseniz etsu tablet de ekleyebilirsiniz ben o an olmadığı için kullanmadım. Tuzunu da kattıktan sonra biraz kaynatın. Dereotu ve çekilmiş karabiberler servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.