![]() |
Füme Balık Çorbası
Malzemeler
1 Orta Büyüklükte Alabalık Fileto 2 Taze Soğan 4 Su Bardağı Su 2 Ortaboy Patates 1 Çorba Kaşığı Sirke 1 Çay Bardağı Pirinç 3-4 Dal Maydanoz, Tuz Yemeğin Tarifi Soğanları ince ince kıyın. Patatesleri küp doğrayın.Soğanlarla birlikte 4 su bardağı suda diri kıvamda haşlayın. Kıyılmış maydanoz ve tuz ilave edin. Kaynamaya başlayınca yıkanmış pirinci ekleyin. 10-15 dakika pişirin. Alabalığı 1 çay bardağı su ile 5 dakika pişirin. Ateşten alıp derisini soyun ve ince şeritler halinde doğrayın. Çorbaya ilave edin. Sirke ve gerekirse 1-2 kepçe sıcak su ekieyin. Pirinç yumuşayana dek pişirin. Maydanozla süsleyip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.