![]() |
Şehriyeli yoğurtlu pazı çorbası
Malzemeler
5 su bardağı et suyu veya su 2 çorba kaşığı şehriye 1 su bardağı yoğurt Yarım çay bardağı un 1 adet yumurta 8-10 adet pazı yaprağı 1 çorba kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber 3 diş sarmısak Hazırlanışı Ön hazırlık olarak tencerede 2 su bardağı et suyu veya suyu kaynatıp 2 çorba kaşığı şehriyeyi haşlayın.Tencereyi ocaktan alıp bekletin. Ayrı bir kapta yarım çay bardağı unu ve yumurtayı çırpın. Karışıma 1 su bardağı yoğurdu ilave edin. Karışrıtırn. Üzerine kalan 3 bardak et suyunu veya suyu ilave edip iyice karıştırın. Bu karışımı şehriyeli tencereye alın. Üzerine incecik doğranmış pazı yapraklarını ve dövülmüş sarmısakları ilave edip ocağa koyun. Sürekli karıştırn üzeri göz göz olana dek ağır ateşte pişirin. Tuzunu ateşten almadan 1 dk. önce koyun. Ateşten aldıktan sonra 1 çorba kaşığı tereyağını eritip toz biberide ekleyin. Yağı sonra çorbanın üzerine gezdirin |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.