![]() |
Sebze Ezme Çorbası
Sebze Ezme Çorbası Tarifi - Sebze Ezme Çorbası Yapılışı - Sebze Ezme Çorbası Nasıl Yapılır - Sebze Ezme Çorbası Malzemeleri
MALZEMELER 200 gr temizlenmiş, küp şeklinde doğranmış dolma kabağı 200 gr soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış havuç 150 gr soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış patates 2 adet ince doğranmış kuru soğan 200 gr kabuğu soyulmuş ve doğranmış domates 2 adet çekirdekleri çıkmış ve doğranmış dolma biber 4 diş soyulmuş ve doğranmış sarımsak 150 gr tereyağı veya margarin Yeteri kadar tuz 6 bardak su YAPILIŞI Önce tencereyi ateşin üzerine koyun ve içine yağı ekledikten sonra sırasıyla sarımsak, soğan, havuç, kabak ve patetesi koyup 5 dakika kavurun. Domatesi ilave edip suyu koyarak kaynamaya bırakın. Yeteri kadar tuz ilave ederek 25 dakika pişirdikten sonra sebzeleri bir mikserde püre haline getirerek sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.